პურის ქართულ ბაზარზე საინტერესო სიახლეა. დაარსდა კომპანია “მზეთამზე- ქართული ხორბლის პური”, რომელიც ქართული ხორბლის ჯიშებისგან უმაღლესი ხარისხის პროდუქციას აწარმოებს.
“მარკეტერი” გთავაზობთ ინტერვიუს კომპანიის დამფუძნებელ ლალი მესხთან.
M: რა არის “მზეთამზე”?
„მზეთამზე – ქართული ხორბლის პური“ – ახალი კომპანიაა, რომელიც პურს აწარმოებს ქართული ჯიშისა და საქართველოში მოყვანილი ხორბლისგან, უსაფუაროდ და ქიმიური დანამატების გარეშე.
M: მოგვიყევით თქვენი წარმოების პროცესის შესახებ.
კომპანია ყიდულობს სხვადასხვა ჯიშის ხორბალს: წითელი დოლი, დიკა, შავფხა, ფქვავს ფრაქციებად, ყოველდღიურად ამზადებს პურის დედას ანუ ხაშს ასაფუებლად და აცხობს რამდენიმე ტიპის პურს: წითელი დოლის აგური, რუხი აგური, ქატოს პური, პურუკები სეზამისა და მზესუმზირის მარცვლებით.
M: სად იყიდება თქვენი პროდუქცია?
„მზეთამზე“-ს საცხობი და მაღაზია მდებარეობს ფალიაშვილის ქ.#47ა – ში.
M: გაგვაცანით სამომავლო გეგმები.
მომავალი სამი წლის განმავლობაში ვგეგმავთ:
- ქართული ხორბლის პურის გაყიდვას თბილისის სხვა უბნებშიც, წარმოების გაფართოებას, ასორტიმენტის გაზრდა-გამდიდრებასა და ხარისხის გაუმჯობესებას;
- ქართული ჯიშის ხორბლის მწარმოებლებთან თანამშრომლობას ხორბლის ხარისხისა და რაოდენობის გაზრდის, წარმოებაში ბიო მეთოდების გამოყენების მიზნით;
- გემრიელი და სასარგებლო ქართული ხორბლის პურის, როგორც სუფთა და უსაფრთხო პროდუქტის პოპულარიზაციას;
- საინვესტიციო და საერთაშორისო ორგანიზაციებთან თანამშრომლობას.